Hoe gezond is jouw voedingspatroon?

Ons team werkt aan een nieuwe onderzoeksstudie en hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Het doel van deze studie is het uittesten van een nieuw instrument om te weten te komen of je veganistisch voedingspatroon gezond of ongezond is. Hoewel een veganistisch dieet over het algemeen als gezond wordt beschouwd, houdt het ook bepaalde risico’s in als het niet correct wordt gevolgd. Inadequate veganistische diëten zijn eerder eiwitarm en kunnen bij bepaalde personen bloedsuikerschommelingen veroorzaken. Er is ook een risico op overconsumptie en tekortkoming aan bepaalde voedingsstoffen. Wij willen een screeningsinstrument ontwikkelen waarmee men snel de gezondheid van het veganistische voedingspatroon kan beoordelen. Voor deze studie hebben we zowel veganistische als, ter vergelijking, omnivore deelnemers nodig.

Wilt u ons helpen? Om te weten te komen of u in aanmerking komt, kunt u een snelle online test doen.

De mensen die in aanmerking komen voor deelname zullen één/twee studiebezoeken op de onderzoekslocatie bijwonen over een periode van ongeveer 2-4 weken.

Laat ons weten als je vragen hebt die we kunnen beantwoorden (eva.verhaegen@ugent.be of tooba.asif@ugent.be). Dank u voor het helpen verbeteren van het leven van mensen met een veganistisch dieet.

Met vriendelijke groeten,

Uw VEGANScreener onderzoeksteam

Universiteit Gent