Hoe gezond is jouw voedingspatroon?

Ons team werkt aan een nieuwe onderzoeksstudie en hiervoor hebben we jullie hulp nodig. Het doel van deze studie is het uittesten van een nieuw instrument om te weten te komen of je veganistisch voedingspatroon gezond of ongezond is. Hoewel een veganistisch dieet over het algemeen als gezond wordt beschouwd, houdt het ook bepaalde risico’s in als het niet correct wordt gevolgd. Inadequate veganistische diëten zijn eerder eiwitarm en kunnen bij bepaalde personen bloedsuikerschommelingen veroorzaken. Er is ook een risico op overconsumptie en tekortkoming aan bepaalde voedingsstoffen. Wij willen een screeningsinstrument ontwikkelen waarmee men snel de gezondheid van het veganistische voedingspatroon kan beoordelen. Voor deze studie hebben we zowel veganistische als, ter vergelijking, omnivore deelnemers nodig.

Ben je bereid om bij te dragen aan wetenschappelijke kennis en deel te nemen aan de studie? Om er zeker van te zijn dat we je kunnen opnemen in de studie, vul alstublieft deze korte ONLINE vragenlijst in.

Degenen die in aanmerking komen om deel te nemen, zullen één/twee bezoeken aan de onderzoekslocatie bijwonen gedurende ongeveer 2-4 weken. We zullen een specifieke datum met je afspreken.
Laat ons weten als je nog vragen hebt die we kunnen beantwoorden via veganscreener@ugent.be

Bedankt voor het helpen verbeteren van het leven van mensen met een veganistisch dieet.

Namens het onderzoeksteam,
VEGANScreener team
Universiteit Gent, België